perjantai 12. helmikuuta 2016

Roses are red (or B&W?)

Sairastelun lomassa..

..käteni ovat suorastaan huutaneet hääaskarteluja. En tunnetusti ole lainkaan DIY-ihminen, vaikka haluaisin kyllä kovasti olla. Influenssa painaa kovaa päälle, mutta ajatus jonkin aikaansaamiseksi tuntui ylivoimaisen houkuttelevalta. Toissailtana päätin alkaa tuumasta toimeen - hyppäsin haasteeseen!
Ajatus "sanomalehtiruusukimpusta" säteili takaraivossani, ja heittokimppua mulla ei vielä ole. 1+1.
Koetin googlettaa ohjetta aiheesta, mutta törmäsin vain suodatinpussiruusujen teko-ohjeisiin. Niissä oli vähän toisenlainen logiikka ja niihin tarvittiin kukkateippiä (never heard) ja jotain muuta mitä kaapeistani ei löytynyt.
Niimpä päätin kondiittorina lähteä rakentamaan ruusuja samaan tapaan, kuin rakentaisin sokerimassaruusut.
Anna-Leena Härkösen Häräntappoase sai vapista, kun nappasin sen päättäväisenä makuuhuoneen sisustustikkailta ja aloin leikata. Leikkelin tuplaruusunterälehden muotoisia paloja kirjan sivuista, sekä pieniä teipinpaloja valmiiksi. (Niitä muuten todellakin kannattaa leikellä etukäteen, jollet halua olla kokoajan leikkaamassa. Aina kun luulet, että kyllä määrän nyt jo pitäisi riittää, niin leikkaa vielä muutama. Ne vaan loppuu in the middle of making every f*cking rose.)

Jaoin Häät 2017! -facebookryhmässä kuvan tekemästäni ruususta, ja sain paljon kyselyitä ohjeista.

Tässä ne siis tulevat; kokosin kuvalliset ohjeet vaihe vaiheelta, kuinka ruusut tehdään. Tarvitset vain kirjan tai B&W sanomalehden tuhottavaksi, hammastikkuja, sakset, läpinäkyvää teippiä, paljon aikaa sekä hyvät hermot ja kärsivällisyyttä!





Tätä muotoa tarkoitin tuplaterälehdillä. Vie vähemmän aikaa ja teippiä, kun tekee tuplilla.

Ihan aluksi; teippaa ensimmäinen tuplaterälehti kunnolla kiinni hammastikkuun.

Kierrä lehti spiraalina tikun ympärille. Yritä kiertää kaikki terälehdet niin, että ne olisivat alhaalta kireämmällä kuin ylhäältä.
Teippaa kiinni.
Muista, että hammastikun on näyttävä pohjasta tarpeeksi, jotta saat ruusut tökättyä lopuksi kiinni styrox-palloon!

Lisää lehtiä samalla idealla, kunnes tekele alkaa näyttää ruusulta.

Ruusu jää väkisinkin vähän löysäksi. Tässä vaiheessa se ei haittaa.


Tässä kaikki terälehdet ovat paikallaan.

Seuraavaksi terälehtien kolmiot kärjet rullataan vaakatasossa. Tämä saa näyttämään ruusut aidommilta.

..Tadaa! Meillä on valmis ruusu!
Kierrä lopuksi teippiä kunnolla ruusun ja hammastikun liitoskohtaan, että huteruus häviää.

Lohtusanoja

Tunteja näitä tehneenä voin sanoa, ettei ensimmäinen ole todellakaan kaunis! Ainakaan minulla ei ollut. Tekemällä oppii.
Toivottavasti näistä ohjeista oli apua!
Lopuksi nämä kaikki ruusut isketään siis styrox-palloon tai valmiiseen kimppupohjaan (saa ebaysta 80 sentillä). Tikun ja styroxin väliin suosittelen vielä lämpimästi laittamaan kuumaliimaa, jotta kimppu kestää rajutkin heitot.

Tästä kuvaa tulossa ehdottomasti, kunhan valmistuu. Kunhan tervehdyn, aion mennä ostamaan pinkkiä paperia ja tehdä muutaman väripilkun muuten mustavalkoisen kimpun sekaan.

Seuraavassa postauksessa sitten niistä lupaamistani hiusasioista!
Ruusut puski nyt niiden edelle.

With love;
Wifey-to-be

keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Tuhkimopohdintaa. Millaiset hääkengät?


Hääkengät on aiheuttanuy mulle päänvaivaa, sillä mekkoa ei voi viedä lyhennettäväksi ennen kenkien ostoa, jolloin vasta tiedän paljonko mekkoa lyhennetään. Ensimmäisenä mieleen tuli blingbling -kengät, strassia ja kimalletta, hopeaa. Mikään ei kuitenkaan tuntunut täydelliseltä, ja mulle tuli vahva fiilis etten ehkä haluakaan hopeisia kenkiä.


Kuva eBaysta

Näitä sovitin Jumbossa, mutta kuvassa oleva 37 koko oli liian iso eikä pienempää ollut jäljellä. Nämä ei yleisesti ottaen kuulu mun kenkämakuun muodoltaan, mutta jokin näissä viehätti. Ovat kauniin sirot, ja mulla on viimekesäisestä kaasoilusta jäljellä saman värinen clutch.

Nämä näyttää aika täydellisiltä, tosin melko korkeilta! En ole ikinä osannut kävellä --> 12cm koroilla enempää kuin sen pari metriä.

Näiden tapauksessa ihastuin valkoiseen väriin kengissä, ja toi "nilkkakoru" näissä on aivan upea. Se jokin näistäkin kengistä kuitenkin puuttuu.
Kuva LightInTheBoxista

Sitten näin tämän kuvan eBayssa ja tiesin että tässä ne on! Tälläset kengät mulle tulee! Oon aivan haltioissani näistä. Näitä oli myynnissä vaan 1 pari  ja sekin väärässä koossa, joten päätin tuunata nää itse. Juuri tällasia helmia ostin joulun jälkeisistä aleista purkillisen, ja noi pitsitkin on jo laitettu tilaukseen ebaysta alle parilla eurolla. Lisäksi tilasin pieniä timantteja, joita ajattelin laittaa pitsiosan päälle sinne tänne.
Enää pitäis löytää sopivat, tukevat ja hyvät vitivalkoiset korkkarit kävellä. Platformit on ihan must, oon huomannut etten jaksa kävellä kauaa ilman niitä. Suomessa hinnat tuntuu olevan pilvissä, vaikka ne on "vaan" koruttomat, simppelit korkkarit. Ebaysta en kenkiä uskalla tilata huonojen kokemusten myötä joten ajattelin lähteä toisen kaason kanssa viroon päiväristeilylle jokupäivä etsiskelemään kenkiä, sekä mahdollisesti muutakin häähärpäkettä. Oon näistä niin innoissani!
My own Cinderella-moment..
Kenkäpäivitykseen edes jotenkin liittyen tuli mieleeni parin päivän takainen asia, josta taas huomasin, kuinka paljon rakastan miestäni. Olen sairastanut nyt viimepäivät ja pari päivää sitten sanoin miehelle, että mua paleltaa.
Yhtäkkiä hän toi mulle nämä lempitohvelini, ojensi toisen kengän kohti jalkaani ja sanoi: "Se, kenen jalkaan tämä huopatossu sopii, on minun morsian."
Ps. Noihan ei oo huopaa nähnytkään, hällä väliä, hupsu ihana rakas mulla!

Seuraavassa postauksessa asiaa hiuksista & hääkampauksista!

Wifey-to-be

keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Fiiliksiä Love Me Do -messuilta


Miten ihania kukka-asetelmia messuilla olikaan! Näistä inspiraatiota omiin häihin. Oltiin ajateltu pöydille tekokukkia, timantit extrana ei yhtään hullumpi vaihtoehto.

Nämä oli ihan yber söpöjä! Toteutukseen menee! Paljon kivempi tarjoilla limua tällaisista söpöläisistä pahvipillien kera, kuin mennä sieltä mistä aita on matalin; limutölkeistä.



Rakastuin timanttikoristeluun kakuissa. Se antaa arvoa kakulle kuin kakulle, varsinkin simppelin valkoisen sokerimassan rinnalla komeillessa.

Timantteja, timantteja, ja lisää timantteja!

Messujen ehdottomasti kaunein mekko! Kuvassa ei ole yhtä edukseen kuin livenä. Kimmelsi ja säkenöi!
En muista firman nimeä, mutta messuilla tehtiin pikakampauksia halukkaille. Oma toiveeni oli sivulle ja kiharaa ja tällaisen sain. Aika ihana takaa, ja rakastuin harsokukkaan! Mutta edestä tämäntyylinen kampaus ei sopinut mulle. Pitäis olla jotenkin tiukempi ja juhlavampi edestä omaan makuun.

Ps. 

En ole ehtinyt kirjoittaa yhtä aktiivisesti viimeisen viikon aikana aloitettuani uudessa työpaikassa. Lupaan olla aktiivisempi jatkossa!


With love;
Wifey-to-be