torstai 29. joulukuuta 2016

Haaveissa vainko oot mun

Unelmieni häämatka. Millainen se olisi rahan ollessa rajaton?
En ole viimeaikoina muuta miettinytkään kuin tulevaa häämatkaa.


Kaukana kotoa, palmupuiden ja turkoosinsinisen meriveden ympäröimänä keskellä elämärikasta luontoa. Paikka, jossa olisi paitsi paljon nähtävää, myös läjäpäin koettavaa ja ihmeteltävää.

Kaikkea tätä ja vielä enemmän tarjoavat valtamerten luxusristeilyt.


Kerrottakoon tähän väliin muisto vuodelta 2012,
kun olimme juuri muuttaneet Tomin kanssa ensimmäiseen yhteiseen vuokra-asuntoomme. Pidimme paljon leffailtoja ja tottakai leffaherkut kuuluivat asiaan. Noh, kerran kotona huomasin ostaneemme karkkipussin, jossa ilmoitettiin yhdestä pussista löytyvän Mauritiuksen matka! Matkaa ei pussissamme tietenkään ollut, mutta käänsimme heti googlen ympäri Mauritiuksen uskomattomista maisemista ja haaveet karkasivat vuosien päästä siintävään häämatkaan, jonka tulisi ihastuksemme myötä olla ehdottomasti Mauritius. Karkkipusseja tuli ovista ja ikkunoista, kun elätimme pilke silmäkulmassa pientä toivon jyvää matkan löytymisestä. Eihän sitä koskaan löytynyt, mutta haave Mauritiuksesta jäi vahvasti elämään.


Tomin silmiin eksyi taannoin risteily, josta osaa ihminen vain haaveilla. Kaikki alkaa kuudentoista tunnin lentomatkasta Mauritiukselle (ja minä kun niin jännitän lentokoneessa istumista, ko. tuntimäärä kuulostaa hurjalta). Mauritiuksella vietetään ensin kolme yötä hotellissa, josta sitten siirrytään loistoristeilyalukseen. Merellä vietetään yhteensä kaksi viikkoa, joiden aikana käydään Seychelleillä sekä Madagascarissa, virkistäviä aktiviteetteja unohtamatta. 

Voisiko olla mitään täydellisempää?


Mitä risteily sitten maksaa? Noh, ihan liikaa ainakin meille. Laskin, että noin kuusi-kahdeksan tonttua tarvitsisi olla matkassa. Hintaan sisältyy All Inclusive, mutta paatissa on lisäksi hienoja ravintoloita, joista pitää pulittaa vielä erikseen. Hienoimpiin paikkoihin on pukukoodit, jotka määräävät miehen pukeutuvan smokkiin ja naisen iltapukuun. Tulisi varmasti ihan Titanic -fiilis, kun täytyisi hienossa leningissä astella luxusristeilijällä.

Lisäkuluja laivalla kertyy helposti; Päivittäinen juomaraha henkilökunnalle on pakollinen, sekä esim. wifi-internetyhteys maksaa 20€/tunti. Siinä kun unohtaisi netin päälle niin olisikin sitten nätti lasku odottamassa..
Halpaa hupiahan tämä ei siis missään nimessä ole, mutta aina voi unelmoida ja tämä on minun unelmani.

Henkeäsalpaava Mauritius

Kuva täältä
Kuva täältä

Unelmien Seychellit

Kuva täältä

Kuva täältä

Uskomaton Madagascar

Kuva täältä

Kuva täältä
Fiilistelykuva Instagramista, jostain päin maailmaa. Tähän kuvaan kiteytyy paljon mitä unelmien häämatka voisi pitää sisällään <3

Millainen olisi sinun häämatkasi, jos rahaa olisi rajattomasti?

With love;
Wifey-to-be/ Maiju

7 kommenttia:

 1. Kuulostaa aivan ihanalta tuo risteily!
  Meillä on myös pyöritelty häämatkaa nyt viimeisen kuukauden ajan ja suunnitelmat alkaakin jo hahmottua, pitääpä itsekin kirjoittaa tästä blogiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkakuumetta siis sielläkin! Jään innolla odottamaan tekstiäsi! :)

   Poista
  2. Joo, edellisestä reissusta on selvästikin liian kauan aikaa kun alkaa jo matkakuume iskeä ja pahasti! :D

   Poista
 2. Oi mitä kuvia! Matkakuumetta pukkaa täälläkin. Luultavasti mennään the häämatkalle vasta vuonna 2018 ja tehdään jokin Suomen sisäinen reissu joululomalla.

  Jos rahaa olisi rutkasti, menisimme ehdottomasti Uuteen-Seelantiin! Sitä pyörittelimme häämatkakohteeksikin, mutta on luultavasti aivan liian tyyris paikka meille.

  VastaaPoista
 3. Me varattiin tässä pari päivää sitten häämatka! Aiheesta tulossa blogiin tässä lähipäivinä.. Nyt vasta alkaa tuntua että me ollaan oikeasti menossa naimisiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oohh shit just got real! :D Olispa matkan varaaminen täälläkin jo ajankohtaista! :)

   Poista