torstai 6. huhtikuuta 2017

Flower power!

Hääkukkien kasvatus.

Jo alusta asti on ollut selvää, että tullaan yhdessä äitini kanssa kasvattamaan maljakoihin tulevat hääkukat itse. Siinä onnistuessaan säästää pitkän pennin. Paljon pohdittiin, minkälaiset kukat olisivat kivoimman näköisiä yhdessä.

Ihanaa, kun saa alkaa valmistella parveketta kevääseen.  
 En malta odottaa parvekkeen kukkaloistoa!

Hommasin Ikeasta pienen (kuvassa isompi) kasvihuoneen ja onnekseni löysin eilen lähikaupasta samanlaisen, vieläkin pienemmän. Niin söpöt yhdessä!

 Halusin harmoniseen väriteemaamme sopivia kepeitä ja siroja kukkia, joten päädyimme kesäharsoon. Sen sekaan maljakoihin tulee jotain yksittäistä leikkokukkaa, esimerkiksi valkoista ruusua.

Kuva Pinterestistä


Tällaisia maljakoita on tullut askarreltua muutamakymmentä kappaletta. Pöytäliinat tulee olemaan valkoisia ja niiden päällä hopeanväriset kaitaliinat sekä koristeina kirkkaita timantteja ja hopeita terälehtiä. Pieni vaaleanpunainen rusettinauha maljakoissa on mielestäni oikein söpö yksityiskohta väriä ja hempeyttä 
tuomaan.

Tässä tämänhetkinen kasvutilanne. Kukat istutettu toissapäivänä.

Onko muilla samanlaisia projekteja? Olisi kiva kuulla niistä. Ja te muut pienen budjetin morsiot, jotka vasta aloitte harkita tätä vaihtoehtoa, niin kokeilemalla ei mitään menetä! Vielä pitäisi hyvin ehtiä kasvattamaan, mutta jossei jostain syystä ehdikään, niin saapahan sitten ainakin myöhemmäksi kesäksi itselleen kauniin kukkaloiston parvekkeelle.

With love;
Wifey-to-be

8 kommenttia:

  1. Mä haluaisin myös kasvattaa itse kukkia häihin. Häät ovat vasta ensi vuonna, joten tänä kesänä ehtisi vähän treenailla. Olen nimittäin todella onneton viherpeukalo! Tiedätkö, ovatko nuo kesäharsot helppoja kasvatettavia? Mihinkään hirmu vaativaan eivät varmaan taidot riitä... :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on hyvä idea treenata jo tänä kesänä kukkien kasvatusta! :) En tiedä kesäharson helppoudesta, kun en itsekään ole mikään ekspertti näissä hommissa, mutta treenailin edelliskesänä parilla lajilla ja ei se kukkien kasvatus mitään rakettitiedettä ollutkaan! :) Mutta nyt vajaa viikko istutuksesta, kesäharsojen versot näkyy jo eli jotain siellä tapahtuu, iiik :)

      Poista
  2. Mä ostin alkuviikolla tykötarpeet. Odotan vaan tän flunssan helpottamista, sit pääsis istuttamaan :)
    Tapan ne varmasti heti. Ainakin on yritetty :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistat vaan, että alkuvaiheessa taimet tarvitsevat tosi paljon vettä! :) Kyllä se onnistuu, kun jaksaa huolehtia pienokaisistaan :D Ja jos ei mitään kymmenettä takatalvea enää tulisi...

      Poista
  3. Ihana projekti! :) Minäkin olisin mielellään kasvattanut itse kukat, mutta parvekkeemme on sellainen sauna, etten voinut edes harkita asiaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No höh.. ikävä kuulla :/ lasitettu parveke on kyllä yksi suuri kasvihuone kuumina kesäpäivinä.

      Poista
  4. Hei Maiju!

    Olet lämpimästi tervetullut Kalevala Korun hääiltaan lippulaivamyymäläämme (Pohjoisesplanadi 25-27) ke 26.4.2017 klo 18.

    Illan aikana sinulla on ainutlaatuinen tilaisuus tutustua paitsi Kalevala Korun timanttisormusmallistoon (http://bit.ly/KK-Timanttikorut) myös ihanien yhteistyökumppaneidemme palveluihin. Kuvauta itsesi Inbloomin upeassa kukkaseppeleessä ja anna Anni Fastin loihtia hiuksiisi pikakampaus. Odotellessasi voit maistella toinen toistaan herkullisempia kakkuja. Illan aikana koko korumallistomme -15%.

    Ota ystäväsi mukaasi ja ilmoittaudu oitis kevään sydämellisimpään iltaan osoitteessa: ilmoittautumiset@kalevalakoru.fi

    Tervetuloa! <3

    Aurinkoisin terveisin,

    Kalevala Koru

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kutsuata ja voi kun kuulostaa kivalta, mutta harmiksi meillä on kirkkoon tutustuminen samana päivänä ja juuri samaan aikaan.
      Maiju / Unelmia & Häähommia

      Poista