perjantai 12. helmikuuta 2016

Roses are red (or B&W?)

Sairastelun lomassa..

..käteni ovat suorastaan huutaneet hääaskarteluja. En tunnetusti ole lainkaan DIY-ihminen, vaikka haluaisin kyllä kovasti olla. Influenssa painaa kovaa päälle, mutta ajatus jonkin aikaansaamiseksi tuntui ylivoimaisen houkuttelevalta. Toissailtana päätin alkaa tuumasta toimeen - hyppäsin haasteeseen!
Ajatus "sanomalehtiruusukimpusta" säteili takaraivossani, ja heittokimppua mulla ei vielä ole. 1+1.
Koetin googlettaa ohjetta aiheesta, mutta törmäsin vain suodatinpussiruusujen teko-ohjeisiin. Niissä oli vähän toisenlainen logiikka ja niihin tarvittiin kukkateippiä (never heard) ja jotain muuta mitä kaapeistani ei löytynyt.
Niimpä päätin kondiittorina lähteä rakentamaan ruusuja samaan tapaan, kuin rakentaisin sokerimassaruusut.
Anna-Leena Härkösen Häräntappoase sai vapista, kun nappasin sen päättäväisenä makuuhuoneen sisustustikkailta ja aloin leikata. Leikkelin tuplaruusunterälehden muotoisia paloja kirjan sivuista, sekä pieniä teipinpaloja valmiiksi. (Niitä muuten todellakin kannattaa leikellä etukäteen, jollet halua olla kokoajan leikkaamassa. Aina kun luulet, että kyllä määrän nyt jo pitäisi riittää, niin leikkaa vielä muutama. Ne vaan loppuu in the middle of making every f*cking rose.)

Jaoin Häät 2017! -facebookryhmässä kuvan tekemästäni ruususta, ja sain paljon kyselyitä ohjeista.

Tässä ne siis tulevat; kokosin kuvalliset ohjeet vaihe vaiheelta, kuinka ruusut tehdään. Tarvitset vain kirjan tai B&W sanomalehden tuhottavaksi, hammastikkuja, sakset, läpinäkyvää teippiä, paljon aikaa sekä hyvät hermot ja kärsivällisyyttä!

Tätä muotoa tarkoitin tuplaterälehdillä. Vie vähemmän aikaa ja teippiä, kun tekee tuplilla.

Ihan aluksi; teippaa ensimmäinen tuplaterälehti kunnolla kiinni hammastikkuun.

Kierrä lehti spiraalina tikun ympärille. Yritä kiertää kaikki terälehdet niin, että ne olisivat alhaalta kireämmällä kuin ylhäältä.
Teippaa kiinni.
Muista, että hammastikun on näyttävä pohjasta tarpeeksi, jotta saat ruusut tökättyä lopuksi kiinni styrox-palloon!

Lisää lehtiä samalla idealla, kunnes tekele alkaa näyttää ruusulta.

Ruusu jää väkisinkin vähän löysäksi. Tässä vaiheessa se ei haittaa.


Tässä kaikki terälehdet ovat paikallaan.

Seuraavaksi terälehtien kolmiot kärjet rullataan vaakatasossa. Tämä saa näyttämään ruusut aidommilta.

..Tadaa! Meillä on valmis ruusu!
Kierrä lopuksi teippiä kunnolla ruusun ja hammastikun liitoskohtaan, että huteruus häviää.

Lohtusanoja

Tunteja näitä tehneenä voin sanoa, ettei ensimmäinen ole todellakaan kaunis! Ainakaan minulla ei ollut. Tekemällä oppii.
Toivottavasti näistä ohjeista oli apua!
Lopuksi nämä kaikki ruusut isketään siis styrox-palloon tai valmiiseen kimppupohjaan (saa ebaysta 80 sentillä). Tikun ja styroxin väliin suosittelen vielä lämpimästi laittamaan kuumaliimaa, jotta kimppu kestää rajutkin heitot.

Tästä kuvaa tulossa ehdottomasti, kunhan valmistuu. Kunhan tervehdyn, aion mennä ostamaan pinkkiä paperia ja tehdä muutaman väripilkun muuten mustavalkoisen kimpun sekaan.

Seuraavassa postauksessa sitten niistä lupaamistani hiusasioista!
Ruusut puski nyt niiden edelle.

With love;
Wifey-to-be

1 kommentti:

  1. Tulipa kiva ruusu noista kirjan sivuista! Itse käännän tuon ensimmäisen lehden yleensä nupuksi. Jään seuraamaan, eikö olekkin ihanaa kun tuntuu että on pakko tehdä jotain?

    VastaaPoista