lauantai 15. lokakuuta 2016

Unesta totta - Musiikkivalinnat
Musiikki on mulle ensiarvoisen tärkeä asia elämässä. Kaikista niistä kauniista sanoista ja tulkinnoista nauttiminen, niissä hetken eläminen.. Se kaikki on vaan jotain niin suurta. Olen toiminut karaokejuontajana muutamia satunnaisia kertoja, ja mulle on sanottu että elän ja tunnen musiikin kautta. Totta se on. Musiikki määrittää fiiliksen tilanteessa kuin tilanteessa.

Olemme tulevan mieheni kanssa sopineet kirkkoon sisääntulomusiikiksi uruilla soitettavan Prinsessa Ruususen, mutta poistumismusiikki on tuottanut päänvaivaa. Noh, viimeyönä kävi sitten läpimurto!
Näin unta hääpäivän kirkkotilanteesta:

Unessakaan ei oltu vielä keksitty poistumiskappaletta. Papin puhe alkoi mennä loppusuoralle ja mietin edelleen hikihatussa vaan mikä poistumiskipaleeksi. No, puheiden loputtua mä sitten sanoin paniikissa kanttorille että soittaa Johanna Kurkelan Rakkauslaulun uruilla.

"Kauan sitten, jotenkin.
Tuntematta aavistin.
Että illan harmaassa,
Tulet vastaan pelotta.
Jos joskus pimeässä yksin seison,
ja liekki sammunut ja kylmä on.
En tiedä voiko sitä eloon saada kukaan toinen."

Thats's it! Miten ihmeessä ei ollut aiemmin tullut mieleen. Biisi on erityisen tärkeä mulle ja kullalleni suhteen alkuajoilta, kappaletta tuli kuunneltua ja paljon. Miltähän se kuulostaa urkusäestyksellä? En löytänyt youtubesta videota, mutta olen varma että kappaleen on tarkoitus soida kirkossa hääpäivänämme. Ihanaa, kun asiat alkaa loksahtaa paikoilleen! En malta odottaa kevättä, kun kanttorille saa laittaa musiikkitoiveita sähköpostitse.

Lisäksi mieheni serkku, korkeaääninen neitokainen, on luvannut esiintyä kirkossa pyynnöstäni. Hän esittää pianosäestyksellä Laura Voutilaisen kappaleen "Vuoksi sun". Hän kysyy vielä siskoaan mukaan laulamaan ja jos tämä lähtee, olen varma heidän kuulostavan yhdessä enkelikuorolta.

"En kyyneleitä mä tänään peitä.
Poskillain kuin timantit, on onnenkyyneleet.
Sain sulta kaiken, oon tänään nainen.
Onnellinen hehkusta tän suuren rakkauden.
Valloitan maailman vuoksi sun"

Lisäksi haluan kanttorin soittavan ja laulavan koskettavan kappaleen Jarmo Portaankorvan "Enkelin rukous". Kappale on virsityylinen, kannattaa katsoa youtubesta, älyttömän ihana ja voimakas kappale, rakastan sitä kerta toisensa jälkeen aina vaan enemmän.

"Oi Isä anna heille voimaa välittää.
Tahtoa ymmärtää, tukea omaa ystävää.
Suo heille koti, jossa toinen kannattaa, kun toinen uuvahtaa,
niin että rakkaus siellä aina elää saa."

Häävalssimme tulee olemaan meille maailman tärkein laulu, Chris Medinan What are words?
Tätä valintaa ei tarvinnut hetkeäkään miettiä, se on ollut jo molemmilla tiedossa alusta asti, että kun naimisiin mennään niin tämä se on.

"And I know an angel was sent
Just for me an I know I'm meant
To be where I am and I'm gonna be.
Standing right beside her tonight,
And I'm gonna be by your side.
I would never leave when she needs me most.
I'm forever keeping my angel close."

Tuosta Prinsessa Ruususesta vielä sen verran, että mulla tulee siitä se hääfiilis. Kaunis kirkko, ilmassa jännittyneet fiilikset, ovet aukeaa ja Prinsessa Ruusunen raikaa komeasti soivien urkujen  säestämänä, nään rakkaan mieheni. Siinäpä ne, kaikki ainekset onnenkyynelille.

Mitä kappaleita muille on tulossa kirkkoon sisääntulo- ja poistumismusiikeiksi? Onko jollain jotain erikoisempaa musiikkia?

With love;
Wifey-to-be

6 kommenttia:

 1. Voi mikä postaus! Rakastan itsekin musiikkia täydestä sydämestäni, joten luin tätä kirjoitusta hymy huulilla. Erityisen kiva oli lukea, miksi kappaleet ovat teille tärkeitä.

  Meillä on musiikkivalinnat vielä kesken, kun haluaisin et minä ja ehkä mies laulettais yhdessä sisääntulomusa. Mut se on vasta ajatuksen asteella. :) Poistumismusiikkiakaan ei olla päätetty. On niin vaikee valita monen hyvän väliltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista! :) Toi morsiusparin laulu kuulostaa ihan upeeltamahtavalta suunnitelmalta! Jos teistä on siihen, niin toteuttakaa!<3 varmasti jäis sekä teille että vieraille isona onnistumisena mieleen :)

   Poista
 2. Voi mikä postaus! Rakastan itsekin musiikkia täydestä sydämestäni, joten luin tätä kirjoitusta hymy huulilla. Erityisen kiva oli lukea, miksi kappaleet ovat teille tärkeitä.

  Meillä on musiikkivalinnat vielä kesken, kun haluaisin et minä ja ehkä mies laulettais yhdessä sisääntulomusa. Mut se on vasta ajatuksen asteella. :) Poistumismusiikkiakaan ei olla päätetty. On niin vaikee valita monen hyvän väliltä!

  VastaaPoista
 3. Meille kans tulee meno musiikiks prinsessa ruusunen mutta toi ulosmenomusiikki on mullakin ollut tosi hankala keksiä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Prinsessa Ruusunen on vaan <3!
   kyllä tekin viel varmasti keksitte ulostulomusan :) pähkäilyä vaan tai voihan kanttorillakin olla jotain ehdotuksia ehkä :)

   Poista
 4. Mullakin kirjottamisen alla häämusiikeista.. Meille tulee mendelssonin perinteinen häämarssi sisääntuloon mut ulosmeno onkin sit ihan eri juttu.. ja kaikki muukin vähän auki :D

  VastaaPoista