keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Did somebody say FOOD?

Lumista päivää kaikille ihanille lukijoille!


Olen sairastellut jo melkein neljä pitkää viikkoa. Yskä, köhä ja kuumetta parin päivän välein. Nyt viimein olisi korkea aika parantua, sillä ylihuomenna koittaa kauan odotettu päivä. Nimittäin leikkauspäivä.
Mun polvi leikataan Peijaksen sairaalassa perjantaina. Ei jännitä paljoa, tätä on niin kauan odotettu. Mun polvilumpio on nuoruudessa muljahdellut pois paikaltaan muutamia kertoja ja viimeksi tämän vuoden maaliskuussa niin pahasti, että sitä tukevaa jännettä täytyy kiristää leikkauksella. Ihanaa, ei ainakaan tarvitse sitten häissä pelätä polven äärimmäisen kivualiasta sijoiltaanmenoa, jota seuraa aina viikon-parin kävelykeppirumba. Leikkauksen jälkeen on kävely tosin pidemmän aikaa jäissä - kirurgin arvio työhön paluusta on puoli vuotta leikkauksesta. Noh, kovalla säännöllisellä kuntoutuksella mä aion olla elämäni kunnossa hääpäivänäni. Aloitan leikkauspäivästä häihin asti herkkulakon - ja se pitää, olen päättänyt. Nyt saa vielä vajaa reilun päivän ajan herkutella, ja niin ollaan mieheni kanssa tehtykin. Valmistetin eilen meille herkullisia pulled pork -hampurilaisia. Kokeilin ihan ekaa kertaa pulled porkin valmistusta ja hyvin onnistui.

Toissapäivänä herkuteltiin kiinalaisessa ravintola Long Cityssa Tammistossa. Nam!
 
Parasta suklaata ikinä! Tätä tulee ikävä.

Kokoan alle muutamia kuvia tekemistäni terveellisistä annoksista. Inspiksenä itselle ja muille. Ps. Kaunis esillepano on puoli ruokaa! Näitä siis jatkossa:

Maitorahkaa kotimaisten vadelmien kera


Vesimeloni-vihersalaatti

Graavilohi-kevytfetasalaatti
Jauheliha-sesamsalaatti

Hapanimeläpossua

Porsaan ulkofileetä, tankoparsaa & punaviinietikkamarinoituja papuja

Aion tosiaan jättää herkut kokonaan pois ja alkaa syödä hedelmiä niiden sijasta. Luulen onnistuvani, sillä olin pari vuotta taaksepäinkin yhdeksän kuukautta ilman mitään herkkuja. Ja sitäpaitsi - onko häitä parempaa motivaattoria?

Vaalean riisin aion vaihtaa tummaan riisiin, vähentää huomattavasti vehnänsyöntiä sekä pienentää annoskokoja. Juhlimista aion rajoittaa. Rasvoja aion vähentää.
Liikuntaa aion harrastaa useita kertoja viikossa ja jokaikinen päivä aion tehdä pepputreenin joka vahvistaa myös reittä, joka puolestaan vahvistaa polvea.

Minkälaisia häädiettejä muilla on?
Entäs teidän muiden morsianten ruokavaliot?Terveellistä elämää kaikille toivottaen;
Wifey-to-be2 kommenttia:

  1. Voi, kunpa saisin itsekin otettua itseäni niskasta kiinni ja lopetettua herkkujen syönnin! Nuo terveellisetkin annokset näyttävät kyllä älyttömän hyviltä ja se on muuten totta, että kun annoksen tekee kauniin näköiseksi niin se myös maistuu paremmalta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Laura! :) Rakastan ruokakuvien ottamista. Ja niinhän se on, ei samalla tavalla huvita syödä "mössöä", kuin kauniisti aseteltua annosta :)

      Poista